Urządzenia i Akcesoria
Baingan Bhurta (Aubergine Bhurta)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 portions
Składniki
-
water500 g
-
aubergines cut in pieces (3 cm)500 g
-
garlic clove1
-
onions quartered250 g
-
vegetable oil30 g
-
ground cumin1 tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
1.4 g
Kalorie
319 kJ /
76 kcal
Tłuszcz
5.5 g
Węglowodany
5.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lentil Curry (Dahl)
30 min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 min
Dhokla
30 min
Aloo Beetroot Tikki
1 godz.
Stuffed Parathas
1 godz. 20 min
Paneer
4 godz. 30 min
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Chapatis
1 godz. 30 min
Vegetable Biryani
50 min
Dal Makhani
9 godz. 30 min
Chana Masala
45 min
Cumin Rice
25 min